زندگی ما، بازتاب نگرش ماست. بدون نیاز به توجه ما نیز میشود به آسانی بدبین و منفیگرا شد زیرا به طور مداوم از رسانهها بیعدالتیها و فاجعههایی را میبینیم و میشنویم. انرژی که شخص خود شما به ارمغان میآورد، مسری است یعنی نگرش شما، نهتنها میتواند بر زندگی شما تأثیر بسزایی بگذارد، بلکه بر محیط اطراف و اطرافیانتان نیز اثرگذار است. به قول مایکل جکسون “اگر میخواهید جهان را به مکانی بهتر تبدیل کنید، به خودتان نگاهی بیندازید و تغییر ایجاد کنید.” پس با ایجاد تنظیمات اندک در زندگی و طرز فکر روزمرهی خود، شاهد خوشبختی بیشتریخواهید بود. ۱۰ عاداتی که نگرش منفی را به مثبت تبدیل میکند:
۱) اتفاقات خوب روزتان را بنویسید. ذهن تمایل به چسبیدن به قسمتهای منفی یک اتفاق را دارد و این باعث میشود که یک رویداد ناگوار در روز، باعث خرابی کل روز ما شود. به طور مثال ۵ چیزهایی که هر روز از آنها سپاسگزار هستید را بنویسید و ببینید که نگرش شما چگونه تغییر میکند و شما را چگونه از استرس و اضطراب و افسردگی محافظت میکند.
۲) چالشهای خود را دوباره شکل بدهید. در زندگی ما، چیزهای بسیار کمی وجود دارد که نسبت به آن کنترل کامل داریم پس نباید بگذاریم وقایع خارجی غیر قابل کنترل، بر درون ما تأثیر بدی بگذارد. آنچه ما میتوانیم کنترل کنیم، تلاشهایمان است و وقتی تمام تلاش خود را میکنیم، هیچ دلیلی برای پشیمانی وجود ندارد. باید با چالشهایمان سرگرم شویم و به جای تلاش برای مقاومت در برابر تجربهای برای رشد، از آنها به عنوان ماجرایی استقبال کنیم؛ خواه برنده شویم خواه از آن درسی بگیریم.
۳) برای گذر از اتفاقات بد، تمرین کنید. رد شدن از اتفاقات بد یک مهارت است و اجازه ندهید که بر آن پافشاری کنید زیرا احتمالاً این پافشاری بر موارد بد، باعث اتفاقات بدتر در طول روز شود و یا حتی موجب میشود که شما فقط قسمت بدماجرا در طول مسیر را ببینید.
۴) برای توصیف زندگی خود، از کلمات مثبت استفاده کنید. قدرت کلمات را دست کم نگیرید. ذهن شما، حرف شما را میشنود و هر آنچه زندگی خود را توصیف میکنید، جلوهی آن را بر بدن و ذهن خود احساس خواهید کرد. حتی تحقیقات نشان داده است که نهتنها تأثیر مستقیمی بر خوشبختی شما دارد بلکه بر میزان دستمزد و درآمد شما نیز همبستگی دارد.
۵) جملات خود را جایگزین کنید. به طور مثال به جای گفتن «من مجبورم بروم مواد غذایی بخرم» بگویید «من میروم مواد غذایی بخرم». با همین تغییرات ساده احساس شادتر و استرس کمتر میکنید. یادتان باشد که نگرش شما به سرعت از حالت نیاز به حالت قدردانی از چیزهایی که به داشتن آن عادت کردهاید، تغییر میکند.
۶) اجازه ندهید که گله و شکایت دیگران بر شما تأثیر بگذارد. تحقیقات نشان داده است که شکایتها منجر به کاهش روحیه، افزایش احساسات منفی، کاهش رضایت از زندگی، نقص عاطفی و انگیزشی میشود. به طور مثال ممکن است شما امروز به گرمی هوا توجهی نداشتهاید ولی همکار شما گلایه از آن میکند و شما با آن موافقت میکنید؛ همین موافقت شما را به دام میاندازد. اگر همکار شما بدون تأیید از سمت شما بماند، قطعا بعداً شکایت کمتری میکند.
۷) تنفس کنید. اکسیژنرسانی به مغز و خروج CO2 از بدنتان بر احساسات شما اثر میگذارد. همچنین نحوهی تنفس نیز به نوعی تأثیر گذار است.
۸) در زمان اتفاقات بد، به افراد خوب توجه کنید. موقع رخ دادن اتفاقات بد، بسیار دشوار است که فرد امید و نگرش مثبت خود را حفظ کند. شما باید در موقع اتفاقاتی همچون جنگ، بیماری، بلایای طبیعی و… با افراد خوبی که با کاهش ترس شما و یا اشتراک تجربیات مفید خود به شما و دیگران کمک میکنند، همراه باشید.
۹) هنگام اشاره به مشکلات، راهحلهایی داشته باشید. مثبت بودن به معنی غافل بودن از مشکلات نیست بلکه افراد مثبت برای بهبود شرایط، انتقادهای سازنده دارند. بهجای اشاره به تمام مشکلات، راههایی برای بهتر شدن آن ارائه دهید.
۱۰) باعث ایجاد لبخند در دیگران شوید. واقعبینانه، ما در روز بیشترین فکر را به خودمان، مسئولیتهای زندگیمان، بهداشتمان، غذایمان و… میکنیم و البته که اینها بسیار مهم هستند ولی اگر این هدف را هر روز برای خودمان قرار دهیم که لبخند را بر لب دیگران بیاوریم، موجب میشود که نسبت به تأثیر بیانات خود در دیگران آگاهی بیشتری پیدا کنیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.